Jaké vybrat brašny na kolo pro bikepacking od Ortlieb?

Základní brašny pro vydařený bikepacking

Ať už jsi ve světě bikepackingu nováček nebo ostřílený veterán, určitě chceš mít na výpravě tu nejlepší výbavu.
Špičkové brašny Ortlieb s tebou projedou třeba i džunglí a vyváznou suché a bez škrábnutí.

 

Bikepacking_Ortlieb_tasky_na_kolo

 

Bikepacking je parádní způsob, jak vypnout: nejen že se parádně vyvětráš, ale zároveň poznáš krásy světa z úplně jiného úhlu. Klíčem k úspěšnému dobrodružství je špičková výbava počínaje kvalitními brašnami na kolo.

Základní arzenál zkušeného bikepackera zahrnuje 4 typy brašen, které jsou navržené tak, aby se vešly na různá místa na kole a umožnily tak efektivně rozložit váhu nákladu. Pojďme si je podrobněji představit!

 

Bikepackingove_tasky_Ortlieb_1

 

Podsedlové brašny

Pořádná podsedlová brašna je základem jakékoli úspěšné výpravy. Schováš do ní všechno lehké vybavení jako je náhradní oblečení, ručník nebo plavky. Vodotěsný povrch brašen Ortlieb udrží tvoje věci v suchu, i kdyby se venku čerti ženili. Brašnu rychle a bezpečně upevníš k sedlovce a sedlu pomocí masivních suchých zipů. Drží tvar i polohu bez ohledu na to, jaký terén máš zrovna pod nohama.

Obrovskou výhodou podsedlových brašen Ortlieb je, že díky svému praktickému tvaru a odolné konstrukci poslouží i jako blatník. Reflexní prvky a bod pro upevnění blikačky zvýší tvou viditelnost na cestě.

 

Doporučené modely:

Ortlieb Seat-Pack: Ideální pro dlouhé trasy, díky vzduchovému ventilu se snadno balí a zavírá. Adaptér umožňuje použití i s teleskopickou sedlovkou.

Ortlieb Seat-Pack QR: Bleskurychlý systém uchycení Seat-Lock ti ušetří čas i práci při upevňování i odnímání brašny.

 

 Brasna_pod_sedlo_Ortlieb_bikepacking

 

Rámové brašny

Nebyl by to správný bikepacking, abychom nevyužili každé volné místečko na kole. Rámové brašny se schovají do rámového trojúhelníku a pohodlně převezou těžší vybavení jako je nářadí nebo tyčky od stanu, aby ti nezhuntovalo záda. Zároveň snižují těžiště kola a zlepšují tím stabilitu při jízdě.

Rámové brašny Ortlieb jsou už tradičně vodotěsné a vybavené reflexními prvky pro maximální bezpečnost na cestě. Připevníš je k rámu pomocí pevných suchých zipů.

 

Doporučené modely:

Ortlieb Frame-Pack: Nabízí dostatek prostoru pro nářadí a jídlo na vícedenní bikepacking i cestu do práce.

Ortlieb Frame-Pack Toptube: Kompaktní brašnička s nastavitelnými popruhy, vhodná pro celoodpružená kola s omezeným prostorem mezi rámovými trubkami. Nepřijdeš o cenný prostor pro držák na lahve.

Ortlieb Frame-Pack Toptube RC: Nová verze s rolovacím zavíráním pro maximální vodotěsnost, ideální pro náročné podmínky.

 

Snímek obrazovky 2024-09-27 v 14.15.14

 

Řídítkové brašny

Řídítkové brašny jsou klíčové pro správné rozložení hmotnosti, a tím pádem i pohodlnou stabilní jízdu. Pokud už vážně nevíš, kam nabalit spacák, karimatku a zbytek oblečení, s řídítkovou brašnou si můžeš v klidu oddychnout.

Brašny Ortlieb udrží tvou výbavu v suchu a bezpečí za každého počasí a v každém terénu. Pomocí kompresních pásků stáhneš svůj náklad, aby se po cestě ani nehnul, a snadno připevníš brašnu na jakýkoliv typ řídítek včetně karbonových.

 

Doporučené modely:

Ortlieb Handlebar-Pack: Ideální na delší jízdy – díky oboustrannému rolovacímu zavírání se snadno a rychle dostaneš ke svým věcem.

Tip: Pokud chceš ještě více úložného prostoru, pomocí vnějších stahovacích popruhů na Handlebar-Pack snadno upevníš přídavnou brašnu Ortlieb Accessory-Pack.

Ortlieb Handlebar-Pack QR: Vychytaný rychloupínací systém Bar-Lock udrží tvoje poklady i v tom nejnáročnějším terénu. Praktický 11l objem se hodí na bikepacking i na závody.

Ortlieb Ultimate Six Free: Brašna z ekologického materiálu s ultra pevným upínacím systémem na zámek a integrovaným průhledným obalem na telefon nebo GPS, přes který můžeš zařízení pohodlně ovládat.

 

Brasna_na_riditka_Ortlieb_bikepacking

 

Brašny na vidlici

Malé brašny na vidlici jsou ideální zašívárnou pro lehké kompaktní věci, co už se zkrátka jinam nevešly. Protože další úložný prostor se vždycky hodí!
Vodotěsné a oděruvzdorné brašny na vidlici Ortlieb uvítáš na krátkém výletě i pořádné bikepackingové štrece.

 

Doporučený model:

Ortlieb Fork-Pack: Inovativní systém adaptérů ti ulehčí montáž na vidlici kola o průměru 30 až 42 mm.

S vymazlenou sadou brašen Ortlieb si užiješ každý bikepacking na maximum bez neustálého hledání věcí a bolavých zad. Všechny brašny můžeme jednohlasně doporučit: nejen že jsou úžasně přehledné a praktické – navíc jsou absolutně nezničitelné.

 

Brasna_na_vidlici_Ortlieb

Zpět do obchodu